sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Speranțele

Speranțele

Ce sunt ele și cum ne influențează?

 

      Salut prieteni, azi am ales să abordez ceva diferit față de restul postărilor, și anume, am ales să vorbesc despre speranțele noastre când vine vorba de iubire. Am dat un „search” pe dex la cuvântul speranță și mi-a apărut definiția următoare: „SPERÁNȚĂ, speranțe, s. f. Sentiment de încredere în rezolvarea favorabilă a unei acțiuni, în realizarea unei dorințe; nădejde, sperare.” Ok, să zicem că așa este, teoretic, dar practic...ce sunt speranțele și cum ne influențează mereu în luarea deciziilor?
    
      Să luăm un exemplu... Tocmai te-ai despărțit de fostul/fosta iubit/ă și ...reușești să treci peste despărțire într-un timp relativ decent, 5-6-7 luni, iar când lumea ți-e mai dragă și dorești să treci la nivelul următorul, persoana respectivă se întoare înapoi și îți dă lumea peste cap, îți oferă speranțe, îți oferă amăgiri, ceea ce face ca definiția anterioară a speranței să dispară în neantul gândirii și să fie acaparată de sentimentele vechi adâncite în sufletul tău, de care credeai că ai scăpat.. Ce te faci atunci ? Dai chemare iubirii sau încerci să te îndepărtezi ? Sincer, am făcut greșeala, nu numai o dată, să răspund acestor speranțe cu dragoste, deși nu era cazul, și pot spune că lucrurile nu s-au terminat chiar bine pentru mine. Așadar, atunci când ați trecut de o despărțire, fuuuugiiițiii!!! Nu mai răspundeți acelor sentimente, pentru că, deodată ce relația s-a terminat, înseamnă că nu mai mergea...

     Ok, haideți să actualizăm moral acest sens al speranței, îl putem compara cu o ploaie de vară, o ploaie plăcută, răcoroasă care spală absolut toată canicula și setea din lume, care însă, deodată ce s-a terminat, soarele torid acaparează tot și în câteva ore, parcă nici n-a plouat! Exact așa sunt și speranțele, acestea vin, îți dau impresia că totul s-a calmat și că o să fie bine, dar când crezi că totul s-a rezolvat, îți dai seama că totul a dispărut odată cu dorința ta de a iubi din nou, însă persoana nepotrivită!
O zi frumoasă! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu